Sep 12

66 de inculpaţi din Lotul PTF Siret au primit pedepse mai blânde fără executare

Curtea de Apel Suceava a hotărât marţi, 6 mai 2014, achitarea inculpaţilor din Lotul PTF Siret pentru acuzaţia de constituire/ aderare/ sprijinire a unui grup infracţional organizat şi a aplicat pedepse între 1-3 ani cu suspendare pentru infracţiunile de luare/dare de mită.

Printre cei 66 de politişti şi vameşi de frontieră din lot se numără şi cei doi politişti Matei Florin si Căpăţână Daniela (reprezentaţi în faţa instanţei europene de avocat Angelica Enache) care au primit despăgubiri de la CEDO pentru condiţiile inumane de arest.

Sentinţa Curţii de Apel Suceava nu este definitivă, iar Angelica Enache, Manager Partener Bogasiu & Asociaţii, care a reprezentat interesele unora dintre inculpaţi, a confirmat pentru legalmagazin.ro că a atacat sentinţa cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA – Structura Centrala au dispus, prin rechizitoriul întocmit la data de 26 aprilie 2011, trimiterea în judecată a 66 de poliţişti de frontieră de la punctul de trecere a frontierei Siret, acuzaţi ca s-au constituit într-un grup infracţional organizat (infracţiune prevazuta de art. 7 din Legea 39/2003) în vederea săvârşirii infracţiunii de luare de mită (art. 254 alin. 2 Cp-1969), pentru a permite persoanelor care tranzitau frontiera să introducă în ţară cantităţi de ţigări, fără respectarea dispoziţilor legale privind regimul vamal. În sarcina fiecărui inculpat au fost reţinute între 3 şi 400 acte materiale.

Sursa: Legal Magazin